Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Programmet för Almedagen 2022!

Publicerad 2022-03-11 15:02
Årets Almedagen är onsdagen den 16 mars kl 13.30 - 16.30. Digital eller fysisk medverkan i Visby, du väljer själv! Du som deltar får lyssna på Sofia Arkelsten, Brit Stakston, Hampus Brynolf, Paulina Ek, Kristoffer Schjött-Quist, Annelie Bergholm Söder, Lisa Gustafsson och ta del av engagemanget inför årets Almedalsveckan. Du får också möjlighet att träffa andra deltagare när vi delar upp oss i mindre grupper.
Är du inte anmäld än?

Ingen fara, det finns plats kvar digitalt och några enstaka för dig som vill medverka på plats i Visby. Länk till zoom och mer information skickar vi ut till alla anmälda innan Almedagen. Anmäl dig här >>

Vi vill presentera följande medskapare av Almedagen!
 
Sofia Arkelsten, senior director på Hallvarsson & Halvarson delar med sig av tips och råd för alla Almedalsarrangörer. Sofia har en lång och gedigen erfarenhet av Almedalsveckan i sina tidigare roller som arrangör, politiker och rådgivare. Sofia arbetar idag främst med Public Affairs men också hållbarhet, krishantering och strategisk kommunikation. 
 
Brit Stakston är mediestrateg och författare. Hon debatterar gärna digitaliseringens olika effekter på samhället. Brit är också en flitig Almedalsdeltagare och frågan som hon ställer under Almedagen är: Har civilsamhället har råd att inte medverka under Almedalsveckan med sina frågor?
 
Hampus Brynolf, deputy CEO på Springtime-Intellecta, delger vad de tror om årets Almedalsvecka, hur engagemanget ser ut bland arrangörer och besökare samt spaningar som bygger på den egna erfarenheten av tidigare Almedalsveckor. Hampus har medverkat under tidigare Almedagar och delat med sig av intressant och tänkvärd statistik. 
 
Paulina Ek är projektledare för EU-kommissionens kommunikationsaktiviteter. Paulina berättar om hur EU-kommissionen använder Almedalsveckan som en värdefull men inte avskild aktivitet i sitt årshjul för att skapa insikt och förståelse för EU:s arbete.
 
Kristoffer Schjött-Quist, grundare av Pointbreak och välkänd inspiratör, har bred erfarenhet av Almedalsveckan, både som tidigare styrelseordförande för en gotländsk kongresshall, och som inspiratör för alla som ger service till Almedalsbesökare. Kristoffer delar med sig av tips på hur du gör din Almedalsvecka så bra som möjligt.
Övriga medskapare är:
Länsstyrelsen på Gotlands länsråd Annelie Bergholm Söder deltar under punkten som handlar om det säkerhetspolitiska läget och hur vi ser att det kan påverka Almedalsveckans genomförande.
 
Lisa Gustafsson som representerar Irisgruppen, berättar om värdet att skapa arenor för de röster som vanligtvis inte brukar hörs under Almedalsveckan under temat Alla röster ska höras.
 
Till detta kommer du att få veta hur vår planering av årets Almedalsvecka går, hur vi tillsammans kan skapa en demokratisk mötesplats för alla genom digitala sändningar och lite annat smått och gott som är bra att känna till.
Välkommen!