Kontakt

Presscenter

Telefon: 0498-26 93 10, val 3
E-post: presscenter@gotland.se

Telefontid: se Almedalsveckans öppettider

Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Ansök om ackreditering

Du som har ett journalistiskt uppdrag under Almedalsveckan har möjlighet att ansöka om ackreditering som gäller under Almedalsveckans alla dagar. 

Vem kan ansöka?

Du som arbetar för ett medieföretag kan ansöka om ackreditering Almedalsveckan. Även du som frilansjournalist kan ansöka om ackreditering, förutsatt att du har ett journalistiskt uppdrag under Almedalsveckan. Finns det oklarheter för ackreditering kan vi komma att efterfråga ett utgivningsbevis.  

Du som ansöker tar ansvar för att:

  • Uppgifterna du lämnar i ansökan är korrekt.
  • Kontrollera att din presslegitimation är giltig eller att ditt uppdragsintyg är korrekt ifyllt och underskriven av din uppdragsgivare.

Uppdragsintyg

Har du ingen giltig presslegitimation/presskortsnummer fyll i uppdragsintyget som även din uppdragsgivare ska skriva under. Ifyllt uppdragsintyg scannar du in och bifogar i din ansökan om ackreditering.

Föranmäl dig

Föranmäl dig för att få information inför veckan och snabbare administration på plats i presscentret.

Vi kommer att kontakta dig, via e-post, när vi har kollat på din ansökan. 

Ackreditering och pressbadge

Pressbadge hämtas ut på plats i presscentret under föreskrivna öppettiderna. En synlig pressbadge ska alltid bäras synligt i S:t Hansskolans lokaler. Tänk på att det är högt tryck i presscentrets lokaler i början av veckan när många hämtar ut sina presskort.

Hitta direkt